Saksman sukuseura

Ajankohtaista

Ystäväliikkeen kädenlyöntitapahtuma Pielavedellä Laukkalan kyläkirkossa on 9.6. klo 14 alkaen.

Ukko-Paavon löytöä sepän pajassa kertaillaan sanoin ja sävelin evääksi arkeen ja tulevaan.

Seppä Jaakko ja Margareta Högmanin perinnöstä kertovat Esko Jaatinen Ylivieskasta ja Sauli Typpö Oulusta, mukana myös Löytyn veisaajat Ylivieskasta ja Ylä-Savon pelimannit.

Kädenlyöntiseuroissa puhuvat 50vuotta sitten vihityt papit: Matti Järveläinen Kuopiosta, Arvi Tuomi Jyväskylästä, Raimo Jalkanen Rautalammilta ja Jarmo Saksman Turusta.

Seurakahvilla tarjoillaan talvisodan panssarinäkkäriä. Tervetuloa kaukaa ja läheltä elvyttämään heränneiden ystävämieltä toivottavat Pielaveden seurakunta ja Herättäjä-Yhdistyksen paikallisosasto.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Aina ajankohtainen lahja juuristaan kiinnostuneelle: "Lukkari, talonpoika, kuppari"- Saksmanien sukukirja

Kirja sisältää viitisentuhatta henkilönimeä, liki 900 sukutaulua ja 100 valokuvaa sukulaisista. Kirjan hinta on 40 € + postikulut.

Sukukirja on jälkipolvitutkimuksen tulosten esitystapa. Jälkipolvitutkimuksessa lähtökohdaksi valitaan kantapari, joka jälkeläisiä selvitetään kohti nykypäivää. Saksmanien sukututkimuksessa kantapari on vanhin tunnettu esi-isä Carl Saxman ja puoliso Maria, os. Marin. Suvun kantaparin jokaisen lapsen jälkeläiset selvitetään sivuhaaroineen loppuun asti, minkä jälkeen siirrytään seuraavan lapsen sukuhaaraan.

Sukutaulujärjestelmässä jokainen avio-/avopari, jolla on lapsia muodostaa sukutaulun ja saa järjesysnumeron suvussa. Kun jokainen jälkeläisiä tuottanut henkilö on kahdessa taulussa (vanhempiensa taulussa lapsena ja omassa taulussaan vanhempana) taulunumeroista syntyy viittausjärjestelmä, joka osoittaa polveutumissuhteet.

Kirjan voi tilata yhdistyksen sihteeriltä (meerironka(@)gmail.com)

Sukuseura täyttää ensi vuonna 30 vuotta

Sukuseuran toiminnan aloittamisesta on pian 30 vuotta. Suunnitelmissa on juhlia sitä sukukokuksen yhteydessä. v. 2020. Toivomme paljon ideoita ja ehdotuksia juhlapaikasta, -ohjelmasta, sekä vapaaehtoisia esiintyjiä/taitajia sukulaisjoukosta!

Seuraava johtokunnan kokous pidetään ensi syksynä (tiistai 29.10.2019). Kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia tilaisuuksia. Lämpimästi tervetuloa!