Hyvää Ystävänpäivää!

Ystäväkirjeet ovat Jäsenkirje-sivulla

Aina ajankohtainen lahja juuristaan kiinnostuneelle:

"Lukkari, talonpoika, kuppari"- Saksmanien sukukirja

Kirja sisältää viitisentuhatta henkilönimeä, liki 900 sukutaulua ja 100 valokuvaa sukulaisista.

Kirjan hinta on 40 € + postikulut 5 €.

Sukukirja on jälkipolvitutkimuksen tulosten esitystapa. Jälkipolvitutkimuksessa lähtökohdaksi valitaan kantapari, joka jälkeläisiä selvitetään kohti nykypäivää. Saksmanien sukututkimuksessa kantapari on vanhin tunnettu esi-isä Carl Saxman ja puoliso Maria,os Marin. Suvun kantaparin jokaisen lapsen jälkeläiset selvitetään sivuhaaroineen loppuun asti, minkä jälkeen siirrytään seuraavan lapsen sukuhaaraan.

Sukutaulujärjestelmässä jokainen avio-/avopari, jolla on lapsia muodostaa sukutaulun ja saa järjesysnumeron suvussa. Kun jokainen jälkeläisiä tuotanut henkilö on kahdessa taulussa (vanhempiensa taulussa lapsena ja omassa taulussaan vanhempana) taulunumeroista syntyy viittausjärjestelmä, joka osoittaa polveutumissuhteet.

Kirjan voi tilata yhdistyksen sihteeriltä (meerironka@gmail.com)

Haloo suvun graafikot, kuvataiteilijat ja kaikki kiinnostuneet

Suunnittele tunnus sukuseuralle

Olemme käyttäneet epävirallisena tunnuksena Kirkkosaaren kellotapulin kuvaa, koska juuri siinä tapulissa on myös lukkari Saxman hoitanut tehtäväänsä ja niitä tanhuvia suurimman osan elämästään tallaillut.

Millainen kuva olisi graafisena tai heraldisena? Mutta voisiko tunnus / logo olla ihan jotain muuta? Olisiko lähtökohtana sukunimi??

Sihteeriltä (meerironka@gmail.com) saa ideoinnin pohjaksi valokuvia tapulista.