Saksman sukuseura

Tilattavat tuotteet

1.  "Lukkari, talonpoika, kuppari" - Sukukirja

Kirja sisältää yli 900 henkilötaulua, melkein 5000 henkilönimeä ja 100 valokuvaa. Kirjan hinta on 40 € + postikulut 5 €. (Loppuunmyyty. Toistaiseksi ei ole saatavilla).

Sukukirja on jälkipolvitutkimuksen tulosten esitystapa. Jälkipolvitutkimuksessa lähtökohdaksi valitaan kantapari, joka jälkeläisiä selvitetään kohti nykypäivää. Saksmanien sukututkimuksessa kantapari on vanhin tunnettu esi-isä Carl Saxman ja puoliso Maria, os. Marin. Suvun kantaparin jokaisen lapsen jälkeläiset selvitetään sivuhaaroineen loppuun asti, minkä jälkeen siirrytään seuraavan lapsen sukuhaaraan.

Sukutaulujärjestelmässä jokainen avio-/avopari, jolla on lapsia muodostaa sukutaulun ja saa järjesysnumeron suvussa. Kun jokainen jälkeläisiä tuottanut henkilö on kahdessa taulussa (vanhempiensa taulussa lapsena ja omassa taulussaan vanhempana) taulunumeroista syntyy viittausjärjestelmä, joka osoittaa polveutumissuhteet.

2. Sukuseuran tunnuksella kuvitettu silmälasien puhdistusliina

Pieni taskuun mahtuva puhdistusliina silmälaseille, jossa sukuseuran tunnuksena käytetty kellotapulin kuva.  Puhdistusliinan hinta 5 € (+ postituskulut).

3. Sukuseuran "lukkarinrakkautta" kangaskassi

Valkoinen kangaskassi, jossa painettuna jäsenyhdistyksen tunnus kellotapuli. Kangaskassin hinta on 15 € (+ postikulut 5 €).

Tuotteiden tilaukset yhdistyksen sihteeriltä osoitteesta meerironka(@)gmail.com

4. Åke Valta- julkaisu (julk. 24.1.2018)

Åke Vallan pienoiselämäkerta (”En oo ollu mikkää sormijuotto”), FT Jouko Kokkosen kirjoittama teos on osa valtakunnallista Suomi 100-tiedostoa. Hanketta on tukenut mm. Saksmanien sukuseura ja saanut kirjan julkaisuoikeuden. (Ei enää saatavilla)