Saksman sukuseura

Kokouskäytäntö

Varsinainen SUKUKOKOUS kutsutaan koolle joka kolmas vuosi.Sukukokouksen on tehtävä on päättää toiminnasta, raha-asioista ja valita johtokunta. Jokaisella jäsenellä on oikeus ehdottaa pitopaikkaa, ideoida ja tuottaa juhlaohjelmaa, sekä tehdä sukukokoukselle aloitteita toiminnan kehittämiseksi.

JOHTOKUNNAN kokouksia on vuodessa 1-2. Johtokunnan tehtävä on hoitaa käytännön toimet ja huolehtia sukukousten päätösten toteutumisesta.  Johtokunta ideoi myös uutta; mitkä asiat kiinnostaisivat jäsenkuntaa ja mistä saadaan rahaa toimintaa varten. Kaikesta tästä laaditaan ehdotukset sukukokoukselle. Vaikka kokoukset ovat iloista porinaa, asioista tehdään selkeät päätökset ja ne kirjataan kokouspöytäkirjaan.

Johtokunta kokoontui viimeksi 31.10.2018 Punaisen piipun kievarissa Juvan Nuutilanmäellä.

Kokouksessa todettiin, että yhdistyksen taloudellinen tilanne on tyydyttävä ja että talousarviota ja toimintasuunnitelmaa on noudatettu.

• Hiukan huolta aiheutti jäsenmaksujen kertymä, joten päätettiin muistuttaa maksuista.
  • Kuultiin alustus DNA- testin hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Suoran isälinjan Y-DNA-testin avulla saattaisi löytyä geneettisiä sukulaisia, ja vihje mistä kannattaisi vielä etsiä lukkari Saxmanin juuria.
  • Keskustelun jälkeen päättettiin, että sukuseura kustantaa yhden henkilön, jolla on Y-kromosomi(mies), BigY-DNA-testin. Testihenkilön tulee täyttää tietyt ehdot ja luovuttaa saamansa testitulokset sukuseuran tutkimuskäyttöön.
  • Päätettiin jäsenkirjeen laajasta jakelusta
  • Kotisivuilla on vierailtu ilahduttavasti. Niiden sisältöä ja aineistoa uudistetaan vähitellen.
  • Sukuseura tulee toimineeksi pian 30 vuotta, joten olisi mukava juhlia sitä sukukokuksen yhteydessä. v. 2020. Toivomme paljon ideoita ja ehdotuksia juhlapaikasta, -ohjelmasta sekä vapaaehtoisia esiintyjiä/ taitajia sukulaisjoukosta!

Seuraava johtokunnan kokous päätettiin pitää tiistaina 29.10.2019.

Kokoukset ovat kaikille jäsenille avoimia tilaisuuksia. Lämpimästi tervetuloa!